Herinnering openstaande factuur vóór vervaldatum?

Daar het door ons gebruikte systeem slechts één vervaldatum kent (en dus geen aparte datum voor het vervallen van een domeinregistratie enerzijds en een andere datum voor de vervaldatum van een factuur) komen dit soort mails wellicht wat merkwaardig over.

De achtergrond is deze;
- voor alle door ons geleverde producten geldt een opzegztermijn van tenminste 1 maand;
- domeinregistraties worden veelal reeds 30 dagen vóór de domeinregistratie vervaldatum door de grote registrars (.com, .net, .org, .info etc) automatisch verlengd;
- het systeem gaat eigenlijk uit van vooruitbetaling en bij het uitblijven van betaling zelfs van automatische opheffing; om allerlei redenen hanteren wij die procedure niet en verlengen wij standaard wel. Ook omdat de eventuele schade bij het niet (standaard) verlengen groter kan zijn dan de eventuele extra kosten van het wel verlengen.

De vervaldatum van de domeinregistratie loopt nu dus noodgedwongen gelijk met de vervaldatum van de factuur, terwijl de factuur eigenlijk 30 dagen vóór de vervaldatum van de domeinregistratie betaald zou moeten zijn. Vandaar ook dat het systeem 14 dagen voor de vervaldatum van de domeinregistratie herinneringen verstuurt terwijl de factuur nog niet vervallen lijkt (maar eigenlijk wel is).



Was this answer helpful?

Add to Favourites Add to Favourites

Print this Article Print this Article

Also Read

Language:

  Mijn Stream Service

Quick Navigation

Client Login

Email

Password

Remember Me

Search